Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Ειπαν & εγραψαν για εμας

Δημοσιότητα

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

Αραιωση μαλλιων

Η αραίωση των μαλλιών αποτελεί πάντα μία δυσάρεστη εξέλιξη, αφού τα πυκνά μαλλιά αποτελούν σύμβολο νεότητας και γοητείας. Συνήθως, η αραίωση γίνεται αντιληπτή όταν εντοπίζονται κενά ανάμεσα στα μαλλιά, το φάρδος της χωρίστρας μεγαλώνει και αρχίζει να διαφαίνεται έντονα το δέρμα του κεφαλιού.

Τριχοσκόπηση

Καθότι είναι πολλές οι αιτίες που μπορεί να έχουν οδηγήσει στην αραίωση των μαλλιών, καθοριστική εξέταση για την έγκυρη διάγνωση αποτελεί η τριχοσκόπηση. Είναι η πλέον εξειδικευμένη εξέταση που καταγράφει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής ανά τετραγωνικό εκατοστό, συλλέγοντας σημαντικά στοιχεία τόσο για τον εντοπισμό των αιτιών, όσο και για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

Με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου λογισμικού προγράμματος (IQ software), αναλύονται αυτόματα οι εικόνες της τριχοσκόπησης και αποκαλύπτονται ο αριθμός, το πάχος, η ποιότητα και οι αποστάσεις μεταξύ των τριχών. Ανάλογα με την αιτία και τη βαθμίδα της αραίωσης, διαμορφώνεται το πλάνο θεραπείας, το οποίο μπορεί να βασίζεται είτε σε συντηρητικές θεραπείες (όπως εγχύσεις φαρμακευτικών ουσιών ή εμπλουτισμένου πλάσματος PRP), είτε σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE, είτε στη νέα μέθοδο τριχομοιοπύκνωσης Scalp Micropigmentation, είτε σε συνδυασμό αυτών.

Συντηρητικές Θεραπείες

Με τις συντηρητικές θεραπείες μπορούμε να επιτύχουμε παύση της τριχόπτωσης, σταθεροποίηση της αραίωσης και ενδυνάμωση των υπαρχόντων τριχοθυλακίων στα αρχικά στάδια της αραίωσης. Είναι θεραπείες ανώδυνες, που εφαρμόζονται στο ιατρείο, και στόχο έχουν να προστατέψουν και να ενισχύσουν τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια, να διεγείρουν την έκφυση νέων μαλλιών και να βελτιώσουν τη συνολική πυκνότητα του τριχωτού.

Φαρμακευτική αγωγή

Η φαρμακευτική αγωγή αποτελεί πρώτης γραμμής θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αραίωσης των μαλλιών. Με δραστικές ουσίες εγκεκριμένες από τον FDA Αμερικής, μπορεί να σταματήσει η πρόοδος της τριχόπτωσης και να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η πυκνότητα των μαλλιών.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με εμπλουτισμένο πλάσμα (Magellan® TruPRP™)

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με εμπλουτισμένο πλάσμα (Magellan® TruPRP™) αποτελεί μία σύγχρονη επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, καθώς βασίζεται στα συστατικά του αίματος που έχουν αναζωογονητικές και τριχογενετικές ιδιότητες. Προσφέρει ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.

Φωτοθεραπεία με Laser χαμηλής έντασης (LLLT)

Η φωτοθεραπεία με τη χρήση Laser χαμηλής έντασης είναι μία ανώδυνη και απολύτως ασφαλής θεραπεία, κατά την οποία όλο το τριχωτό της κεφαλής εκτίθεται σε τρία διαφορετικά μήκη κύματος φωτός που έχει αποδειχτεί ότι έχουν ισχυρή τριχογενετική δράση. Λειτουργεί συμπληρωματικά στο θεραπευτικό σχήμα.

Carboxytherapy

Είναι μία απολύτως φυσική θεραπεία, που μπορεί να λειτουργήσει συνεργικά στη θεραπευτική αγωγή. Στόχος είναι η ενίσχυση της οξυγόνωσης και επομένως της θρέψης των αδύναμων τριχοθυλακίων. Με το carboxytherapy βελτιώνεται σημαντικά η μικροκυκλοφορία στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και απορροφώνται καλύτερα οι πολύτιμες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες από τα τριχοθυλάκια.

Μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται στα πιο προχωρημένα στάδια αραίωσης των μαλλιών. Μπορεί να αποκαταστήσει σε εντυπωσιακό βαθμό τη φυσιολογική πυκνότητα των μαλλιών. Εφαρμόζεται με τη πλέον εξελιγμένη μέθοδο FUE, με την οποία επιτυγχάνεται άριστο αποτέλεσμα, ανώδυνα, χωρίς ουλές ή σημάδια. Ο σχεδιασμός και η αξιολόγηση του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών βασίζεται πάντα σε τριχοσκοπική μελέτη, βάσει της οποίας δίνεται και εγγύηση για τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν και θα επαναφυτρώσουν στις αραιωμένες περιοχές.

Τριχομοιοπύκνωση (Scalp Micropigmentation)

Η μέθοδος της τριχομοιοπύκνωσης (ή αλλιώς Scalp Micropigmentation) είναι μια καινοτόμος μη επεμβατική μέθοδος προσομοίωσης των τριχοθυλακίων του τριχωτού της κεφαλής. Στόχος της μεθόδου αποτελεί η πιστή αναπαραγωγή μικρών τριχοθυλακίων αντιστοίχου χρώματος με τα υπάρχοντα, ώστε να προσφέρουν μια οπτική «ψευδαίσθηση» πυκνών κοντοκουρεμένων μαλλιών.