Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Είναι επώδυνη η μεταμόσχευση μαλλιών;

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν στον εξειδικευμένο γιατρό όσοι σκέφτονται να τολμήσουν μία μεταμόσχευση μαλλιών είναι: "πονάει η διαδικασία;”  

Η απάντηση είναι ειλικρινής όταν λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

 • ποια τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών εφαρμόζει ο χειρουργός
 • πόσο έμπειρη είναι η ιατρική ομάδα
 • όλοι οι άνθρωποι δεν εκτιμούν τον πόνο με την ίδια βαρύτητα
 • αν έχει ενημερωθεί ακριβώς ο ενδιαφερόμενος για το τι αναμένει να αντιμετωπίσει πριν τη διαδικασία, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή.

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE δεν είναι επώδυνη

Στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic, το παλιό ρητό “μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος;” παύει να ισχύει! Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, που εφαρμόζουμε, εγγυάται ότι θα αποκτήσετε τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν, μέσω μιας διαδικασίας, που πολλοί από αυτούς που την πραγματοποίησαν κοντά μας την περιέγραψαν σαν μια εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη από αυτό που περίμεναν!

Η Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE, θεωρείται η πλέον σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών, που έχει μόνο πλεονεκτήματα και συνοδεύεται αποκλειστικά με την εγγύηση  “Guarantee per follicle”:

 • Ελάχιστα επεμβατική
 • Ανώδυνη
 • Χωρίς ράμματα, ουλές ή σημάδια
 • Φυσικό αποτέλεσμα
 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας
 • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Εγγύηση επαναφύτρωσης των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων (“Guarantee per follicle”)

Ποια είναι η διαδικασία πριν και κατά τη διάρκεια της FUE

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE περιλαμβάνει την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακικών μονάδων από την περιοχή του κεφαλιού, όπου αναπτύσσονται φυσιολογικά (δότρια περιοχή) και την εμφύτευσή τους στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής με αραίωση (λήπτρια περιοχή).

Προτού ξεκινήσουμε την μεταμόσχευση, χορηγούμε τοπική αναισθησία στην υπό θεραπεία περιοχή του τριχωτού της κεφαλής για να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε πιθανή ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σε αυτή τη φάση, το μόνο που μπορεί κάποιος να αισθανθεί είναι το τσίμπημα στο δέρμα του για την έγχυση του αναισθητικού. Αλλά και αυτό το αίσθημα μπορεί να μειωθεί με την πρόσθετη εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ή σπρέι, ειδικά σε εκείνους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην ιδέα του πόνου ή νευρικοί στην εικόνα της ένεσης. Αφού ολοκληρωθεί η αναισθησία, όλη η υπόλοιπη διαδικασία είναι ανώδυνη. Η διάρκειά της εξαρτάται από τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν και θα εμφυτευθούν από την δότρια στη λήπτρια περιοχή. Σε γενικές γραμμές, για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μπορεί να χρειαστούν  από τρεις έως οκτώ ώρες. 

Υπάρχει πόνος μετά τη διαδικασία FUE;

Στόχος του εξειδικευμένου τμήματος της κλινικής μας είναι να κάνει όλους τους υποψήφιους   της μεταμόσχευσης μαλλιών να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο άνετα κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους αλλά και μετά από αυτή.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάθε ασθενής λαμβάνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας, το οποίο είναι πολύ απλό και περιλαμβάνει τη χορήγηση παυσίπονου και αντιβιοτικού με διάρκεια ολίγων ημερών, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση ή οίδημα στο τριχωτό της κεφαλής.

Η ανάρρωση μετά τη μεταμόσχευση των μαλλιών είναι σχετικά ανώδυνη κι αυτό γιατί ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά την αίσθηση της ενόχλησης ή του πόνου. Ενώ κάποιος μπορεί να αισθάνεται ενόχληση μόνο τις 1-2 πρώτες ημέρες μετά την μεταμόσχευση μαλλιών, κάποιος άλλος μπορεί να νιώθει δυσφορία στο τριχωτό της κεφαλής του για μια ή δύο εβδομάδες. Επιπλέον, ο χρόνος επούλωσης είναι διαφορετικός από άτομο σε άτομο. Σε αυτό συντελεί και ο αριθμός των τριχοθυλακίων που μεταμοσχεύθηκαν. Όσο πιο μεγάλος, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αύξησης της διάρκειας αποθεραπείας και συνεπώς της πιθανής ενόχλησης.

Η ξεκούραση στο σπίτι και η αποχή από την εργασία για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία είναι μέσα στις οδηγίες που δίνουμε σε όλους, ωστόσο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες, χωρίς αίσθηση ενόχλησης. Μετά από διάστημα ολίγων μηνών, τα νέα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται σταδιακά στη λήπτρια περιοχή.

Ιατρική παρακολούθηση των μαλλιών “εφ’ όρου ζωής” μετά την μεταμόσχευση FUE

Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα της μεθόδου FUE στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic, περιλαμβάνεται η μακροπρόθεσμη ιατρική παρακολούθηση των μαλλιών μετά τη θεραπεία, που παρέχεται από την κλινική μας δωρεάν μέσω του ψηφιακού βιβλιαρίου IQ/e-Hair.Health.

Ξεχάστε ότι έχετε ακούσει για τραυματικές εμπειρίες μεταμόσχευσης μαλλιών και εμπιστευθείτε την IQ – Intensive Quality Hair Clinic. Αποκτήστε κοντά μας το αποτέλεσμα που πάντα ονειρευόσασταν!