Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Μεταμόσχευση μαλλιών κάτω των 25; Διαβάστε εδώ!

Έχετε αρχίσει να χάνετε τα μαλλιά σας και αισθάνεστε ότι μαζί με αυτά χάνετε και τη νιότη σας; Αν είστε κάτω των 25 ετών, είναι αναμενόμενο η αλωπεκία να αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την αυτοπεποίθησή σας, αφού τα πυκνά μαλλιά αποτελούν χαρακτηριστικό νεότητας και γοητείας.

Πριν αποφασίσετε να προβείτε σε μεταμόσχευση μαλλιών, διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χειρουργική αντιμετώπιση της αλωπεκίας στις νεαρές ηλικίες. Υπάρχουν τρεις τύποι νεαρών ασθενών και η μεταμόσχευση μαλλιών δεν ενδείκνυται για όλους!

1ος τύπος: Αλωπεκία στην περιοχή των κροτάφων

Σε αυτήν την περίπτωση, οι ασθενείς αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά στην περιοχή των κροτάφων και αγωνιούν να τα αποκαταστήσουν άμεσα, πριν υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος στην εξωτερική τους εμφάνιση. Ωστόσο, συχνά η μεταμόσχευση μαλλιών δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, καθώς η τριχόπτωση εξελίσσεται κι επομένως είναι πιθανό η μετωπιαία γραμμή τριχοφυΐας να αρχίσει σύντομα να υποχωρεί, καθώς επίσης να χαθούν τα μαλλιά που υπάρχουν στην περιοχή των κροτάφων. Αυτό θα έχει ένα αφύσικο αισθητικό αποτέλεσμα με πύκνωση μαλλιών στους κροτάφους και αραίωση στην πρόσθια γραμμή μαλλιών και στην κορυφή του κεφαλιού τους.

Πριν ληφθεί η απόφαση της μεταμόσχευσης μαλλιών, είναι πολύ σημαντικό να εξεταστεί η παρούσα κατάσταση της δότριας και της λήπτριας περιοχής τριχών, καθώς και το οικογενειακό ιστορικό αλωπεκίας του ασθενούς. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόγνωση της έκτασης της αλωπεκίας (βαθμίδα της κλίμακας Norwood) που θα φτάσει να έχει ο ασθενής στο μέλλον. Αν ο ασθενής δεν έχει κληρονομική προδιάθεση για προχωρημένη βαθμίδα, τότε παίρνει το πράσινο φως για να προβεί σε μεταμόσχευση μαλλιών.

2ος τύπος: Υποχώρηση πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής, κροτάφων ή και αραίωση κορυφής

Αυτός ο τύπος ασθενούς έχει ήδη φτάσει στο σημείο που αισθάνεται ότι έχει χάσει τη νιότη του. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται αρκετά μεγάλος αριθμός τριχοθυλακίων για να αποκατασταθεί η πύκνωση σε όλες τις αραιωμένες περιοχές. Θα πρέπει να εξεταστεί η κληρονομική προδιάθεση, ώστε να προβλεφθεί το τελικό στάδιο αλωπεκίας στο οποίο μπορεί να φτάσει ο ασθενής, καθώς επίσης να ελεγχθεί βάσει τριχοσκόπησης η ποιότητα των τριχοθυλακίων στη δότρια περιοχή. Αν διαπιστωθεί ότι ο ασθενής είναι πιθανό να φτάσει στη βαθμίδα 7 της κλίμακας Norwood, τότε είναι καλύτερα να αποφευχθεί η μεταμόσχευση μαλλιών καθώς η δότρια περιοχή μπορεί να μην επαρκεί για την ικανοποιητική κάλυψη των αραιωμένων περιοχών. Αν αντιθέτως υπάρξει πρόβλεψη για βαθμίδα 5 ή 6, τότε η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί επιλογή, αρκεί ο ασθενής να είναι ενήμερος για τους περιορισμούς σε επίπεδο πύκνωσης των αραιωμένων περιοχών.

3ος τύπος: Αραίωση κορυφής, στεφανιού ή και πίσω περιοχής

Αυτός ο τύπος ασθενούς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταλήξει σε βαθμίδα αλωπεκίας 7 της κλίμακας Norwood κι επομένως δεν ενδείκνυται για μεταμόσχευση μαλλιών. Θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς το οικογενειακό ιστορικό αλωπεκίας και να καθοριστεί αν έχει φτάσει η αλωπεκία στο τελικό της στάδιο ή αν αντιθέτως προοδεύει.

Σε αυτόν τον τύπο ασθενών, η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να προσφέρει κυρίως πύκνωση στην πρόσθια μετωπιαία γραμμή και χαμηλή πυκνότητα στις αραιωμένες περιοχές, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί λήψη τριχοθυλακίων από την περιοχή των γενιών. Αν επιθυμία του ασθενούς είναι η πιο έντονη πύκνωση, τότε υπάρχει η επιλογή να μην καλυφθεί καθόλου η περιοχή του στεφανιού, με το αποτέλεσμα να παραμένει και πάλι φυσικό.

Στα Ιατρεία IQ – Intensive Quality Hair Clinics, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή αντιμετώπιση όλων των ασθενών, ιδιαιτέρως των νεαρών ατόμων. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μία απόφαση ζωής και η ομάδα των IQ Hair Clinics θέλει να διασφαλίσει ότι θα πάρετε τη σωστή!