Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Εγγυημένη μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς την παραμικρή ουλή!

Μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών βελτιώνει σημαντικά την αισθητική εικόνα και την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου. Όμως, με ποια κριτήρια επιλέγει κάποιος την τεχνική μεταμόσχευσης των μαλλιών του;

Εκτός από κάποιους υποκειμενικούς λόγους, υπάρχουν ορισμένοι αντικειμενικοί παράγοντες που αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής. Μεταξύ αυτών, το ενδεχόμενο πρόκλησης ουλής στο τριχωτό της κεφαλής είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας απόρριψης μιας μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η μεταμόσχευση μαλλιών αφήνει ουλές;

Είναι η πλέον συνηθισμένη ερώτηση από όσους σκέφτονται να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών. Στόχος ενός έμπειρου χειρουργού είναι να εφαρμόσει μία διαδικασία, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτη φυσικότητα ως προς την πυκνότητα και το στιλ των μαλλιών ενός ατόμου, χωρίς να υπάρχει ίχνος ουλής που να προδίδει ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό εξαρτάται από την μέθοδο που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, κατόπιν βέβαια της σωστής πληροφόρησης που θα λάβει για όλες τις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζονται.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών: η τεχνική μεταμόσχευσης τριχοθυλακικών μονάδων FUE και η FUT (αλλιώς Strip).

Ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ FUE και η FUT;

Η μέθοδος FUT απαιτεί την αφαίρεση μίας λωρίδας δέρματος με τριχοθυλάκια από την δότρια περιοχή, στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Στη συνέχεια, διαχωρίζονται από αυτή τα τριχοθυλάκια και μετεμφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή. Αντίθετα, με τη μέθοδο FUE οι τριχοθυλακικές μονάδες αφαιρούνται μία προς μία από την δότρια περιοχή και στη συνέχεια μεταφέρονται στις περιοχές με αραίωση.

Αν επιλεγεί η μέθοδος FUT, στην περιοχή από όπου αφαιρείται   η λωρίδα δέρματος, παραμένει μόνιμα μία ευδιάκριτη, αντιαισθητική γραμμική ουλή που μπορεί να είναι επώδυνη.

Καμία ουλή στο τριχωτό της κεφαλής με τη μέθοδο FUE

Στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic παρέχουμε μόνο την επαναστατική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE. Η διαδικασία ξεκινάει με την προετοιμασία της δότριας περιοχής. Συνήθως, ξυρίζεται όλο το τριχωτό της κεφαλής κι αυτό επειδή τα μαλλιά της δότριας πρέπει να είναι αρκετά κοντά για να μπορέσει το ειδικό εργαλείο διάτρησης να κόψει με ακρίβεια στα στοχευμένα τριχοθυλάκια. Με αυτό τον τρόπο, ο εξειδικευμένος χειρουργός βλέπει την πραγματική γωνία εξόδου του κάθε τριχοθυλακίου, ώστε να γνωρίζει ακριβώς πώς θα τα αποσπάσει χωρίς να τα τραυματίσει.

Τα τριχοθυλάκια, μετά από την προσεκτική αφαίρεση από τη δότρια περιοχή, προετοιμάζονται κατάλληλα με μικροσκοπικό έλεγχο για τη μεταμόσχευση. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας ειδικής μικροχειρουργικής βελόνας εισάγονται στην λήπτρια περιοχή υπό συγκεκριμένη γωνία και ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών του ατόμου για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι ελάχιστα επεμβατική, καθώς απαιτείται μόνο τοπική αναισθησία.

Η χρονική διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από το σύνολο των τριχοθυλακίων που πρόκειται να μεταμοσχευθούν, ωστόσο ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία. Μόλις ολοκληρωθεί η εμφύτευση, ο γιατρός ελέγχει όλη την περιοχή και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του, αφού πρώτα ενημερωθεί λεπτομερώς για την απαραίτητη φροντίδα.

Πλεονεκτήματα της τριχοσκοπικά ελεγχόμενης τεχνικής FUE

  • Δεν υπάρχουν ουλές. Βασικό πλεονέκτημα της τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών FUE στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic.
  • Καθώς δεν υφίσταται καμία πληγή με ράμματα που να περιορίζει τις κινήσεις του κεφαλιού για αποφυγή αιμορραγίας, όπως συμβαίνει με την FUT, ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος, χωρίς να απαιτείται αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.
  • Πριν από τη διαδικασία, στην κλινική μας, καταγράφονται και αξιολογούνται ηλεκτρονικά μέσω της τριχοσκόπησης, ο αριθμός, η πυκνότητα, η ποιότητα και η κατάσταση των τριχοθυλακίων στη δότρια και λήπτρια περιοχή. Έτσι αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δότρια περιοχή και επιλέγονται τα πλέον κατάλληλα μοσχεύματα για την καλύτερη κάλυψη των περιοχών με αραίωση.
  • Η Μετα μόσχευση Μαλλιων FUE συνοδεύεται από εγγύηση “Guarantee per follicle” για τον αριθμό των εκφυομένων τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή. Τι σημαίνει αυτό; 12 μήνες μετά την μεταμόσχευση μαλλιών, με την μέθοδο της τριχοσκόπησης, καταμετρούνται τα τριχοθυλάκια που μεταφέρθηκαν στην περιοχή με αραίωση. Αν η εξέταση καταγράψει ότι στην λήπτρια περιοχή δεν επαναφύτρωσαν όλα τα τριχοθυλάκια (απόκλιση επάνω από 5%), τότε η ιατρική ομάδα της κλινικής πραγματοποιεί συμπληρωματική μεταμόσχευση χωρίς χρέωση.
  • Με το ψηφιακό βιβλιάριο IQ/e-Hair.Health, το οποίο παρέχεται δωρεάν από την IQ – Intensive Quality Hair Clinic, παρακολουθείται μακροπρόθεσμα η υγεία των μαλλιών μετά την μεταμόσχευση.

Η FUE διορθώνει τις ουλές από μεταμόσχευση μαλλιών FUT!

Επειδή τα μαλλιά στην περιοχή της ουλής δεν μπορούν να αναπτυχθούν και συνεπώς να την καλύψουν, η ουλή στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής από τη μεταμόσχευση μαλλιών FUT συνήθως είναι ευδιάκριτη και αντιαισθητική. Στην κλινική μας, εφαρμόζοντας την τριχοσκοπικά ελεγχόμενη μεταμόσχευση μαλλιών FUE, μπορούμε να σβήσουμε την ουλή που σας έχει αφήσει η μέθοδος FUT.

Με τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών FUE μπορούμε να εμφυτεύσουμε τριχοθυλάκια στον ιστό της ουλής, με σκοπό να αναπτυχθούν τα μαλλιά επάνω από την ουλή και ως εκ τούτου να την καλύψουν. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το δέρμα στην περιοχή της ουλής είναι διαφορετικό από το φυσιολογικό δέρμα στο υπόλοιπο τριχωτό της κεφαλής και μερικές φορές ο ρυθμός ανάπτυξης και παραμονής των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων μπορεί να μην είναι εφικτός ή αρκετά ικανοποιητικός. Όμως έχει παρατηρηθεί κλινικά σε πολλούς, πως η επιτυχημένη μεταμόσχευση έχει ως αποτέλεσμα τα εκφυόμενα μαλλιά  από την ουλή να αναμειγνύονται με εκείνα της περιβάλλουσας περιοχής και το αντιαισθητικό σημάδι από την FUT να γίνεται λιγότερο ορατό.

Σίγουρα θα έχετε πολλά ερωτήματα για τη διαδικασία FUE, τον χρόνο αποκατάστασης και τα αποτελέσματά της. Εμείς στην κλινική IQ – Intensive Quality Hair Clinic είμαστε στη διάθεσή σας να σας προσφέρουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να έχετε μία πλήρη εικόνα της πιο σύγχρονης, ανώδυνης και χωρίς ουλές μεταμόσχευσης μαλλιών με εγγυήσεις αποτελέσματος και διάρκειας.