Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

Μεθοδος PRP: Ενισχυει το αποτελεσμα της μεταμοσχευσης μαλλιων

Μία σύγχρονη και απολύτως ασφαλής θεραπεία που αποδεικνύεται πολύτιμη σε όλα τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών.

MM photo88 1024x544 - Μέθοδος PRP: Ενισχύει το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών

Βασική προϋπόθεση για μία επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μεταφορά πολλών τριχοθυλακίων στις αραιωμένες περιοχές και η πυκνότητα στην έκφυσή τους. Σε αυτόν τον σκοπό μπορεί να συμβάλλει θεαματικά μία σύγχρονη και απολύτως φυσική θεραπεία που, αν εφαρμοστεί συνδυαστικά, ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η μέθοδος PRP (Platelet Rich Plasma – αυτόλογη μεσοθεραπεία εμπλουτισμένου πλάσματος) βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων του αίματος. Είναι γνωστό ότι το πλάσμα του αίματος περιέχει υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων και αυξητικών παραγόντων, που δρουν αναγεννητικά και αναπλαστικά για τους ιστούς. Για να απομονωθεί το πλάσμα, πραγματοποιείται αιμοληψία και το αίμα αυτό φυγοκεντρείται.

Το απομονωμένο πλάσμα αποδεικνύεται πολύτιμο σε όλα τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών:

Πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών

Με τη μέθοδο του PRP, ενδυναμώνονται και προστατεύονται τα υπάρχοντα μαλλιά, και περιορίζεται η τριχόπτωση. Επιπλέον, η έγχυση εμπλουτισμένου πλάσματος στις αραιωμένες περιοχές προετοιμάζει τους ιστούς να υποδεχτούν τα νέα τριχοθυλάκια, προσφέροντας νέα δυναμική έκφυσης.

PRP 1024x684 - Μέθοδος PRP: Ενισχύει το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών

Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών

Από τη στιγμή εξαγωγής των τριχοθυλακίων από τη λήπτρια περιοχή μέχρι τη στιγμή εμφύτευσής τους στη δότρια, μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι σημαντικό να προφυλάσσεται η βιωσιμότητά τους. Ο εμποτισμός των τριχοθυλακίων σε διάλυμα εμπλουτισμένου πλάσματος στο διάστημα αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητάς τους, καθώς και της επανέκφυσής τους μετά την εμφύτευσή τους.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Με την τοπική εφαρμογή του εμπλουτισμένου πλάσματος στη λήπτρια και τη δότρια περιοχή, επιτυγχάνεται ταχύτερη αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής, χάρη στις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του.

Με λίγα λόγια, με τη συνδυαστική δράση της θεραπείας PRP, ενισχύεται το αισθητικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Οι αυξητικοί παράγοντες δημιουργούν συνθήκες μεγαλύτερης πύκνωσης, αφού επιταχύνουν την έκφυση των νέων μαλλιών και ταυτόχρονα ενδυναμώνουν τα υπάρχοντα διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη διάμετρο και μήκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το PRP είναι μία απολύτως ασφαλής θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε διάφορους τομείς της ιατρικής, όπως την ορθοπεδική, τη νευροχειρουργική και την κοσμητική ιατρική. Δεν υπάρχουν παρενέργειες, καθώς αξιοποιείται το αίμα του ίδιου ανθρώπου, επομένως δεν τίθεται θέμα απόρριψης, μόλυνσης ή αλλεργικής αντίδρασης. Επιπλέον, δεν προκαλούνται στην περιοχή της εφαρμογής οιδήματα ή μώλωπες. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

book a transplantation appointment stripe el - Μέθοδος PRP: Ενισχύει το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών

Περισσότερες πληροφορίες για το PRP

  • Σε επιστημονικές μελέτες, έχει υπολογιστεί ότι τα τριχοθυλάκια που εμποτίζονται σε διάλυμα εμπλουτισμένου πλάσματος όσο παραμένουν εκτός οργανισμού πριν την εμφύτευσή τους στις αραιωμένες περιοχές, επιβιώνουν περισσότερο και το ποσοστό απώλειάς τους πέφτει κάτω από 1%.
  • Το εμπλουτισμένο πλάσμα περιέχει επτά αυξητικούς παράγοντες, καθώς και αντιβακτηριακά πεπτίδια, κατεχολαμίνες, σεροτονίνη και τρεις σημαντικές πρωτεΐνες, που προάγουν τη διαδικασία αναγέννησης, ανάπλασης και επούλωσης των ιστών.
  • Πέρα από το ότι διεγείρει την αναγέννηση των ιστών, το PRP ομαλοποιεί τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων στα τριχοθυλάκια.
  • Επιπλέον, το εμπλουτισμένο πλάσμα έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Διαβάστε επίσης: