Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Που γίνεται 1 στις 10 μεταμοσχεύσεις μαλλιών;

Στο απόγειο η ιατρική αποκατάσταση φρυδιών, βλεφαρίδων και γενείου. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, πλέον αποτελεί το 10% των μεταμοσχεύσεων μαλλιών.

Δεν είναι πάντα το τριχωτό της κεφαλής που παρουσιάζει εξασθένηση των τριχοθυλακίων και αραίωση των μαλλιών. Πολύ συχνά, η επιθυμητή πυκνότητα λείπει από άλλες περιοχές του προσώπου, με τη δική τους αισθητική αξία για τους άνδρες και τις γυναίκες, αφού σχετίζονται με τον δείκτη αρρενωπότητας και θηλυκότητας αντίστοιχα.

Όταν για παράδειγμα ένας άνδρας παρουσιάζει αλωπεκία γενείου, τα άτριχα «μπαλώματα» ανάμεσα στα γένια αποτελούν πλήγμα για τον ανδρισμό του. Παρομοίως, όταν μία γυναίκα βλέπει τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες της να αραιώνουν και αναγκάζεται να καταφεύγει σε μακιγιάζ (μόνιμο ή μη) για να τους χαρίσει σχήμα ή πυκνότητα προκειμένου να τονίσει το βλέμμα της, η αυτοπεποίθησή της πλήττεται σημαντικά. Η ανάγκη μιας ιατρικής μόνιμης λύσης με φυσικό αποτέλεσμα είναι επιτακτική σε αυτές τις περιπτώσεις.

1 στις 10 μεταμοσχεύσεις μαλλιών δεν πραγματοποιείται στα μαλλιά

Το φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, δίνει την απάντηση σε όσους ενδιαφέρονται για την μόνιμη αποκατάσταση της τριχοφυΐας σε περιοχές πέραν του τριχωτού της κεφαλής. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η Διεθνής Εταιρεία Ιατρικής Αποκατάστασης των Μαλλιών (ISHRS), η οποία μετράει περισσότερους από 1.200 ιατρούς-μέλη από 70 χώρες του κόσμου, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών έχουν παρουσιάσει αύξηση 76% την τελευταία οχταετία. Από το 2006 έως το 2014, ο αριθμός των ατόμων που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών παγκοσμίως, αυξήθηκε από 226.000 σε 397.000.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι μία στις δέκα μεταμοσχεύσεις μαλλιών δεν πραγματοποιείται στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά σε κάποιο σημείο του προσώπου. Οι περιοχές που επιλέγουν να βελτιώσουν σε επίπεδο τριχοφυΐας οι περισσότεροι άνδρες είναι η περιοχή του γενείου (63,8%) και των φρυδιών (31,5%), ενώ οι γυναίκες την περιοχή των φρυδιών (92,2%) και των βλεφαρίδων (5,3%).

Μόνιμη αποκατάσταση της τριχοφυΐας ανώδυνα, χωρίς ουλές, με φυσικό αποτέλεσμα

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ότι προσφέρει την επιθυμητή πυκνότητα τριχών σε περιοχές που παρουσιάζουν αραίωση είτε εκ γενετής, είτε λόγω κληρονομικότητας, ορμονικής αιτίας, τραυματισμού, εγκαύματος ή ουλής, με τρόπο ανώδυνο, χωρίς ουλές και χρόνο αποθεραπείας, και με απολύτως φυσικό αποτέλεσμα. Η σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE αποτελεί την πιο εξελιγμένη τεχνική για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας και στις περιοχές του προσώπου. Η τεχνική είναι ελάχιστα επεμβατική και βασίζεται στην εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από μία ζώνη σταθερής τριχοφυΐας του τριχωτού της κεφαλής (συνήθως ινιακή περιοχή) και τη μετέπειτα εμφύτευσή τους στις αραιωμένες περιοχές.

Η διαδικασία δεν απαιτεί ράμματα και δεν αφήνει σημάδια, όπως συμβαίνει με την ξεπερασμένη επεμβατική μέθοδο Strip, με την οποία λαμβάνεται λωρίδα δέρματος από το πίσω μέρος της κεφαλής, αφήνοντας στην περιοχή μία μόνιμη ουλή που συχνά είναι επώδυνη και δύσμορφη. Με τη μέθοδο FUE, τα ίχνη της μεταμόσχευσης δεν είναι ανιχνεύσιμα, καθότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή των μεμονωμένων τριχοθυλακίων, έχουν διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού (περίπου 0,6 χιλιοστό). Επιπλέον, τα μεμονωμένα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται απευθείας στις περιοχές της αραίωσης, χωρίς πρώτα να δημιουργούνται ειδικές οπές, όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή τεχνική.

Για να είναι απολύτως φυσικό το αποτέλεσμα, επιλέγονται τριχοθυλάκια που παράγουν τρίχες ίδιας υφής, ποιότητας και πάχους με τις υπάρχουσες, και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ακριβή γωνία, κατεύθυνση και πυκνότητα κατά την τοποθέτηση του κάθε τριχοθυλακίου. Πάντα προηγείται σχεδιασμός του τελικού αποτελέσματος και λαμβάνονται υπόψιν οι παράγοντες της συμμετρίας και της αναλογίας μεταξύ των λοιπών χαρακτηριστικών του προσώπου. Το αποτέλεσμα διαρκεί εφ’ όρου ζωής.

 

Διαβάστε επίσης: