Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Ειπαν & εγραψαν για εμας

Δημοσιότητα

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

Μαλλια για παντα; Γινεται; Και ομως… γινεται!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 31 Οκτωβρίου 2004

Μάλλον είμαι τυχερός που δεν είδα τα μαλλιά μου να πέφτουν, παρά μόνο να ασπρίζουν! Ωστόσο, είμαι βέβαιος πως αν είχα ποτέ πρόβλημα αραίωσης, θα συμβουλευόμουν μόνο τον δερματολόγο Χριστόφορο Τζερμιά. Ο λόγος είναι πως είναι ο μόνος γιατρός που έχει καταφέρει να κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών να μοιάζει με απλή διαδικασία, όπως και να την κάνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Έκλεισα εύκολα ραντεβού μαζί του. Αν και το πρόγραμμά του ήταν φορτωμένο, η φιλικότητα και το χαμόγελό του μ’ έκαναν να αισθανθώ πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί λύσει τον προβληματισμό μου σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

> Πόσο αλήθεια είναι ότι οι άντρες πια βγάζουν πάλι μαλλιά;

Χ.Τ.: Πέρα για πέρα πραγματικό. Και για άντρες, αλλά και για γυναίκες. Το γεγονός αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για όλους όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη χώρα μας, ακόμη και για τις νεαρές εκείνες γυναίκες με πρόβλημα ανδρογεννητικής αλωπεκίας.

> Χρειάζονται πολλές συνεδρίες για τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Χ.Τ.: Η μικρομεταμόσχευση ολοκληρώνεται σε μία μόνο συνεδρία, διάρκειας το πολύ 3-4 ωρών. Υγιή τριχοθυλάκια μεταφέρονται ένα προς ένα στην αραιωμένη περιοχή από τη δότρια περιοχή, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ξαναφυτρώνουν νέα μαλλιά, γερά, που μεγαλώνουν φυσιολογικά, λούζονται, κουρεύονται και δεν χάνονται ποτέ ξανά.

> Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Χ.Τ.: Με το ότι η δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού έχει μαλλιά που δεν επηρεάζονται από τα ανδρογόνα κι έτσι δεν πέφτουν ποτέ.

> Φαίνεται η διαφορά μετά τη μεταμόσχευση;

Χ.Τ.: Αν η μεταμόσχευση μαλλιών είναι επιτυχής, δεν φαίνεται καμιά διαφορά. Με τα νέα του μαλλιά, το άτομο δείχνει νεότερο και η εικόνα του παραμένει φυσιολογική. Αλλάζει θετικά η ψυχολογία του, μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή του. Είναι γεγονός ότι οι πελάτες στα ιατρεία μας συχνά μας λένε πως μετά την μεταμόσχευση των μαλλιών τους αλλάζει κυριολεκτικά η ζωή τους λόγω της ανανεωμένης τους εμφάνισης.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι επομένως ένα γεγονός και ως διαδικασία αλλά και ως κόστος. Οποιοσδήποτε μπορεί σήμερα να βελτιώσει την εικόνα του μέσα σε 3 μόνο ώρες και να είναι απόλυτα βέβαιος πως το αποτέλεσμα θα είναι εφ’ όρου ζωής. Ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς έχει ικανοποιήσει τις επιθυμίες χιλιάδων πελατών του, καθώς, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πάντα τους βλέπει σαν δικούς του ανθρώπους.

Και ας είμαστε επιτέλους όλοι ειλικρινείς. Υπάρχει κάποιος από μας που δεν επιθυμεί να παραμείνει νέος;