Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

Ολες οι τεχνικες μεταμοσχευσης μαλλιων

icon check up - Όλες οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Ενημερωθείτε άμεσα και εύκολα

Μάθετε πόσα τριχοθυλάκια χρειάζεστε και πόσο θα κοστίσουν με έναν απλό τρόπο: στείλτε φωτογραφίες ή κλείστε ένα ραντεβού ενημέρωσης.

Αθήνα 210 72 42 600 & Μαρούσι 210 61 00 900
Ε-mail για αποστολή φωτογραφιών: infoiqhair@gmail.com

Κάλυψη με κρημνούς

Πρόκειται για μία αρκετά παλιά μέθοδο, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ελάχιστα και μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Αυτή συνίσταται στη μεταφορά τμήματος του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο όμως στη μία του πλευρά δεν αποκόπτεται, για να διατηρήσει έτσι την αιμάτωση του.

Punch Grafting

Πρόκειται για μία αρκετά παλαιά μέθοδο, η οποία βασίζεται στη λήψη μικρών τμημάτων δέρματος από το τριχωτό, τα οποία εμφυτεύονται στη δότρια περιοχή, χωρίς κάποια επεξεργασία. Η διαφορά της με τη μέθοδο F.U.E. συνίσταται στο ότι τα μοσχεύματα αυτά είναι αρκετά μεγάλα. Δεν δίνει το απαιτούμενο φυσικό αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται σπάνια πλέον.

Scalp Reduction

Η μέθοδος αυτή απευθύνεται κυρίως σε μετατραυματική ή μετεγκαυματική αλωπεκία, αλλά σε ειδικές περιπτώσεις, ακόμα και σε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Βασίζεται στην αφαίρεση της άτριχης περιοχής, και κατ’ αυτόν τον τρόπο μείωσης του ελλείμματος. Μπορεί να προηγηθεί διάταση του δέρματος με ειδικούς διατατήρες.

F.U.T. (Follicular Unit Transplantation) – Μέθοδος Strip

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών F.U.T. (ή αλλιώς Strip) ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια η πιο διαδεδομένη μέθοδος παγκοσμίως. Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών F.U.T. πραγματοποιείται με εξαγωγή λωρίδας δέρματος από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (πίσω & πλαϊνό τμήμα της κεφαλής). Στη συνέχεια, ακολουθεί διαχωρισμός των τριχοθυλακίων και μετεμφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

Στην περιοχή από όπου εξάγεται η λωρίδα δέρματος, μένει πάντα μία ευδιάκριτη και συχνά επώδυνη και δύσμορφη ουλή.

F.U.E. (Follicular Unit Extraction)

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών F.U.E. είναι ό,τι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται παγκοσμίως στη μεταμόσχευση μαλλιών. Ο συνδυασμός τελειοποιημένης ιατρικής δεινότητας και υψηλής αισθητικής αντίληψης οδηγεί σε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Mε την F.U.E. τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται ένα-ένα από την περιοχή στο πίσω μέρος της κεφαλής και ένα-ένα εμφυτεύονται στις περιοχές της αραίωσης. Δηλαδή, δεν λαμβάνονται λωρίδες δέρματος, όπως συμβαίνει στην F.U.T., από τις οποίες κατόπιν διαχωρίζονται τα τριχοθυλάκια για να εμφυτευθούν εκ νέου στη λήπτρια περιοχή. Λαμβάνονται εξ αρχής πολλά μεμονωμένα τριχοθυλάκια. Με τον τρόπο αυτόν, δεν μένουν ουλές, ράμματα ή σημάδια στη δότρια περιοχή, ενώ ελαχιστοποιείται και ο χρόνος ανάρρωσης.

book a transplantation appointment stripe el - Όλες οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη IQ-F.U.E. (Follicular Unit Extraction)

Είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει εγγύηση του αριθμού των τριχοθυλακίων που εκφύονται και είναι η τεχνική που εφαρμόζουμε στα Δερματολογικά Κέντρα IQ – Intensive Quality Hair Clinic. Kαθοδηγείται σε όλα τα βήματά της από την τριχοσκόπηση, την πλέον αντικειμενική εξέταση. Με την τριχοσκόπηση, μελετώνται λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του τριχωτού της κεφαλής για κάθε τετραγωνικό εκατοστό τόσο στη δότρια, όσο και στη λήπτρια περιοχή. Καταγράφεται ο αριθμός των υπαρχόντων τριχοθυλακίων, ο αριθμός των τριχών ανά τριχοθυλάκιο, το πάχος των τριχών, το μέγεθος των τριχοθυλακίων, αλλά και οι αποστάσεις μεταξύ των τριχοθυλακίων. Η καταγραφή πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια, καθώς η επεξεργασία των εικόνων γίνεται με ένα ειδικό, επιστημονικό λογισμικό πρόγραμμα που αυτοματοποιεί όλες τις μετρήσεις. Έτσι, είναι δυνατόν να εντοπιστεί η επιφάνεια του τριχωτού που θα καταστεί δότρια περιοχή και ο ακριβής αριθμός των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν, πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες κάλυψης στις περιοχές με αραίωση.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, η τριχοσκόπηση καθιστά δυνατή την επαλήθευση του αριθμού των τριχοθυλακίων που πράγματι μετεμφυτεύθηκαν, καθώς και του αριθμού των τριχοθυλακίων που επαναφύτρωσαν. Το λογισμικό πρόγραμμα προσφέρει συγκριτικές εικόνες «πριν και μετά» τη μεταμόσχευση FUE, μην αφήνοντας έτσι χώρο για αμφιβολίες σχετικά με τον αριθμό των εκφυόμενων τριχοθυλακίων.

Επιπλέον, στη μέθοδο της “Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενης FUE”, το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και τα ίχνη της διαδικασίας δεν είναι καθόλου ορατά, αφού χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία για εξαγωγή  τριχοθυλακίων, με διάμετρο μικρότερη από το ένα χιλιοστό (6 δέκατα του χιλιοστού περίπου). Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι τέτοια ώστε τα τριχοθυλάκια να μπορούν να διαχωρίζονται έτσι ώστε να μην τραυματίζεται η δότρια περιοχή αλλά και ούτε να διακινδυνεύεται η δική τους επιβίωση. Η διάμετρος των εργαλείων επιτρέπει την εξαγωγή τριχοθυλακίων μαζί με τους σμηγματογόνους τους αδένες και τα άλλα ζωτικά τους στοιχεία, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό το ποσοστό επιβίωσης των τριχοθυλακίων και συνεπώς την επιτυχή έκβαση της θεραπείας.

Επίσης, αντίθετα από την παραδοσιακή τεχνική, τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται αμέσως ένα προς ένα στις αραιωμένες περιοχές, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθούν εκ των προτέρων ειδικές οπές. Ειδικά εργαλεία, προηγμένα μικροσκόπια και καινοτόμος μεθοδολογία, αποτελούν τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας για την εμφύτευση των τριχοθυλακίων με μία μόνο κίνηση, σε σωστή γωνία, βάθος και κατεύθυνση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και 100% επιτυχημένο.

Αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες ως ενισχυτική θεραπεία (Μεσοθεραπεία P.R.P.)

H Δερματολογία χρησιμοποίει όλο και πιο σύγχρονες θεραπείες βιοτεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα επωφελείται των ιδιοτήτων αυτοΐασης  του ανθρώπινου οργανισμού κάνοντας συλλογή και επανέγχυση των αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στο πλάσμα του αίματος. Με τον τρόπο αυτό, κινητοποιούνται οι ίδιες δυνάμεις του οργανισμού χωρίς τη χρήση  χημικών ή ξένου παράγοντα.

Η θεραπεία πραγματοποιείται μετά από αιμοληψία από περιφερική φλέβα σε ποσότητα ίση με αυτή μιας γενικής εξέτασης αίματος. Το αίμα φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να διαχωριστεί σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια.

Το πλάσμα τέλος από το φυγοκεντριθέν αίμα περιέχει τους αυξητικούς παράγοντες και χρησιμοποιείται ως υλικό έγχυσης.

Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα ώριμα κύτταρα με σκοπό την γρήγορη ανταπόκριση του δέρματος για την αποκατάσταση των ιστών από οποιαδήποτε βλάβη.

Επίσης το πλάσμα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (αμινοξέα, λιπίδια, υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λπ.), τα οποία είναι απαραίτητα για τη θρέψη και την ανάπτυξη των ιστών.

Δεν τίθεται δέ θέμα απόρριψης του υλικού που χρησιμοποιείται, διότι αυτό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η αυτοαποκατάσταση των δυσλειτουργιών σε πιο σύντομο χρόνο και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ειδικά στο θέμα της τριχόπτωσης, επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων που δυσλειτουργούν ώστε να είναι πλέον σε θέση να δώσουν νέα μαλλιά, αλλά και να προσφέρουν ενδυνάμωση, μεγαλύτερη διάμετρο και μήκος στα υπάρχοντα.