Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Μεταμόσχευση τριχών στο μπικίνι; Η νέα μόδα!

Ολοένα και περισσότερες σήμερα γυναίκες λένε «όχι» στην αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων τους. Μπορεί ωστόσο ο «θάμνος» να… ξαναφουντώσει σε όλες τις περιπτώσεις; H μεταμόσχευση τριχών στο μπικίνι γνέφει καταφατικά!

Η νέα τάση του «θάμνου» εξαπλώνεται σαν φωτιά και η περιοχή του μπικίνι αρχίζει να φουντώνει ξανά. Η σύγχρονη μόδα ενθαρρύνει όλο και περισσότερες γυναίκες να επαναφέρουν το τρίχωμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων τους. Ξυραφάκια, κερί, αποτριχωτικές ταινίες και κρέμες, όλα υποχωρούν μπροστά στην αναγεννημένη επιθυμία να ανακτηθεί η φυσική εικόνα της περιοχής. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχει πληγεί σε τέτοιο βαθμό από τις μεθόδους αποτρίχωσης, ώστε η αποκατάσταση φαντάζει αδύνατη; Η συζήτηση για μεταμόσχευση τριχών στο μπικίνι… φουντώνει!

Μια τάση που γέννησε… προβλήματα

Μετά από την… φρενίτιδα που επικράτησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 σχετικά με την ακόμα και ολοκληρωτικά αποτριχωμένη όψη της περιοχής, το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει. Υπάρχουν γυναίκες που με τα χρόνια αποσύνδεσαν πλέον την αυτοπεποίθησή τους από την αποτρίχωση σε αυτό το σημείο ή άλλες που απλώς κουράστηκαν από τη διαρκή προσπάθεια αποτρίχωσης της περιοχής. Αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις ήρθε να αντιπροσωπεύσει η μόδα του «θάμνου», άλλωστε. Τι γίνεται όμως όταν ο εξτρεμισμός των προηγούμενων χρόνων έχει καταστρέψει τις πιθανότητες για επαναφορά του φυσικού τριχώματος;

Πολλές γυναίκες εφάρμοσαν στο παρελθόν ακραίες αποτριχωτικές μεθόδους, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν εντελώς τα τριχοθυλάκια στο εφήβαιο. Και φυσικά το μετάνιωσαν τώρα που η μόδα επιτάσσει την επιστροφή… στη φύση. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που στις μέρες μας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η μεταμόσχευση τριχών στο μπικίνι.

Από το κεφάλι… στο μπικίνι!

Ως σύλληψη η μέθοδος είναι επιστημονικά δοκιμασμένη σε τόσα άλλα σημεία του ανθρώπινου σώματος που δεν τίθεται θέμα ασφάλειας ή φυσικού αποτελέσματος. Η δότρια περιοχή των τριχοθυλακίων είναι για μία ακόμη φορά το πίσω μέρος του κεφαλιού, μόνο που αυτή τη φορά προορισμός είναι η περιοχή γύρω από το αιδοίο. Η ποιότητα των τριχών που έχουμε στο κεφάλι μας προσομοιάζει αρκετά με αυτές των γεννητικών οργάνων, οπότε αισθητικά υπάρχει η εύλογη προσδοκία για πιστά αποτελέσματα. Τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται με ειδικό εργαλείο που τα αφαιρεί με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να τραυματίζει τα ίδια ή τους γύρω ιστούς. Στη συνέχεια, με ειδικό οργανίδιο και ακρίβεια υπολογισμού σε βάθος αλλά και κλίση εμφύτευσης, πραγματοποιείται η μεταφορά τους στη λήπτρια περιοχή. Χρειάζονται περίπου 4-8 εβδομάδες για να αποκτήσει η περιοχή την πρότερη εικόνα της, αλλά το σημαντικό είναι πως η νέα τριχοφυΐα θα παραμείνει για πάντα!

Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου προστίθεται το γεγονός πως η μεταμόσχευση τριχών στο μπικίνι μπορεί να ακολουθήσει συγκεκριμένα σχήματα/μοτίβα (π.χ. καρδούλες, τριγωνάκια). Με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να ικανοποιήσει ειδικές αισθητικές απαιτήσεις αλλά και αντικειμενικές ανάγκες, όπως την κάλυψη ουλών (π.χ. από καισαρική τομή) ή ανεπιθύμητων τατουάζ.

Και η μεσοθεραπεία… σε ρόλο διασώστη!

Πέρα από τη μεταμόσχευση τριχών στο μπικίνι, την επιθυμητή τριχοφυΐα μπορεί να διεγείρει και η μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας με αυξητικούς παράγοντες (ή αλλιώς Platelet Rich Plasma). Κατά τη διαδικασία αυτή εγχέεται υποδόρια στην ηβική περιοχή πλάσμα από το αίμα του ίδιου του ασθενούς, εμπλουτισμένο κατά 2 έως 4 φορές με τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων.

Ως αποτέλεσμα, επέρχεται γρήγορη επαναδραστηριοποίηση των βλαστοκυττάρων και ταχύς πολλαπλασιασμός τους, ενισχύοντας την έκφυση των τριχών. Ουσιαστικά, μέσω του PRP τα ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα αναλαμβάνουν τη διαδικασία αναγέννησης των τριχοθυλακίων. Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και συμβατή με τον ασθενή, γι’ αυτό και παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Ο «θάμνος» δεν είναι πάντα αθώος!

Όπως κάθε ακραία τάση, έτσι και ο «θάμνος» δεν πρέπει να υιοθετείται άκριτα ως τάση. Πέρα από την αισθητική του πράγματος, που αξιολογείται υποκειμενικά, οι οπαδοί του οφείλουν να ακολουθούν κάποιους κανόνες για την υγεία και την υγιεινή της περιοχής. Πίσω από την απεριποίητη πυκνή ηβική κώμη, είναι πολύ πιθανόν να «φουντώνουν» σεξουαλικά νοσήματα, όπως τα επίμονα και μερικές φορές απρόβλεπτα κονδυλώματα. Γι’ αυτόν το λόγο, η αποτρίχωση με Laser (από έμπειρο δερματολόγο και υπό αυστηρές ιατρικές προδιαγραφές) συνιστά τη μόνη υγιεινή λύση αποτρίχωσης ώστε να ανιχνεύονται και να θεραπεύονται έγκαιρα τέτοιες δερματικές βλάβες, καθώς δεν αποτελεί μία «τυφλή» μέθοδο αποτρίχωσης.

Διαβάστε επίσης: