Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Πάρτε πίσω… τα μαλλιά σας!

Κάθε μέρα χάνουμε φυσιολογικά 100 τρίχες από τα μαλλιά μας! Δυστυχώς όμως για ορισμένους, οι θύλακες των τριχών μπορεί να καταστρέφονται, να ατονούν ή να αλλάζουν ορμονικά, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν συμβαίνει αυτό, διαταράσσεται ο κανονικός κύκλος ανάπτυξης των μαλλιών και οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν σε μεγαλύτερες ποσότητες από τις φυσιολογικά αναμενόμενες.

Η ανδρογενετική αλωπεκία, κοινώς η φαλάκρα, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή απώλειας μαλλιών στους άνδρες και αντιπροσωπεύει πάνω από το 95% της τριχόπτωσης στο ανδρικό φύλο. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Τριχόπτωσης, τα 2/3 των Αμερικανών μέχρι την ηλικία των 35, θα εμφανίσουν κάποιο βαθμό αισθητής απώλειας μαλλιών, ενώ το 85% των ανδρών που βρίσκονται στην ηλικία των 50 έχουν αραίωση μαλλιών σε σημαντικό βαθμό. Επιπλέον, περίπου το 25% των ανδρών που έχουν φαλάκρα την αποκτούν προτού φθάσουν στην ηλικία των 21 ετών.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες δεν ακολουθεί το ίδιο πρότυπο με τους άνδρες. Ωστόσο, αν και πολλοί θεωρούν λανθασμένα ότι, η απώλεια μαλλιών συνδέεται αυστηρά με το ανδρικό φύλο, στην πραγματικότητα το 40% των πασχόντων από τριχόπτωση είναι γυναίκες. Πρόκειται για μια σιωπηρή κατάσταση, καθώς πολλές γυναίκες αποφεύγουν να μιλάνε για το πρόβλημά τους, προσπαθούν να το λύσουν “επιφανειακά” με τα μέσα που τους προσφέρει η κομμωτική τέχνη ή καταφεύγουν στη λύση της περούκας! Υπάρχουν, βέβαια, γυναίκες και άνδρες που αποδέχονται την απώλεια των μαλλιών τους σαν κάτι το φυσιολογικό. Όμως, οι περισσότεροι απελπίζονται και αγχώνονται θεωρώντας ότι η κατάσταση αυτή είναι μη αναστρέψιμη.

Κι ενώ η απώλεια των μαλλιών μπορεί να είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι πλέον δεδομένο ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πλέον σύγχρονες, καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες θεραπείες τόσο για την τριχόπτωση όσο και την αποκατάσταση της πυκνότητας των μαλλιών ακόμη και στα πιο προχωρημένα στάδια αραίωσης. Πρόκειται για ανώδυνες θεραπείες που ανταποκρίνονται σε όλες τις περιπτώσεις αραίωσης των μαλλιών και βοηθούν σε εντυπωσιακό βαθμό στη βελτίωση της πυκνότητας και επαναφύτρωσης νέων τριχοθυλακίων στις αραιωμένες περιοχές.

Στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic, η έμπειρη ιατρική ομάδα εφαρμόζοντας την εξέταση της τριχοσκόπησης καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής ανά τετραγωνικό εκατοστό και αναλύει τον αριθμό, την πυκνότητα, την ποιότητα και την κατάσταση των τριχοθυλακίων ώστε να εντοπίσει το αίτιο του προβλήματος και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, ανάλογα με την περίπτωση, συνδυάζεται φαρμακευτική αγωγή με χρήση LASER χαμηλής έντασης, φυσική θεραπεία Carboxytherapy για οξυγόνωση των τριχοθυλακίων και νέα επαναστατική αυτόλογη μεσοθεραπεία με εμπλουτισμένο πλάσμα για αναζωογόνηση της τρίχας με ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας.

Στα προχωρημένα στάδια αραίωσης, ο εξειδικευμένος χειρουργός προτείνει ανεπιφύλακτα  μεταμόσχευση μαλλιών με την πλέον εξελιγμένη μέθοδο FUE για άριστο αποτέλεσμα, χωρίς πόνο, χωρίς ουλές ή σημάδια και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Ο ακριβής αριθμός των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή καθορίζεται με βάση την τριχοσκοπική μελέτη και τις προσδοκίες του κάθε ατόμου. Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE προσφέρει 100% φυσικό αποτέλεσμα και συνοδεύεται από εγγύηση “Guarantee per follicle” σχετικά με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα επαναφυτρώσουν στις αραιωμένες περιοχές.

Επιπλέον, η ιατρική υποστήριξη με το ψηφιακό βιβλιάριο IQ/e-Hair.Health που παρέχεται από την IQ – Intensive Quality Hair Clinic δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν μακροπρόθεσμη ιατρική παρακολούθηση μετά από την εφαρμοζόμενη θεραπεία.

Εάν αισθάνεστε ότι η απώλεια των μαλλιών σας επηρεάζει αρνητικά την εικόνα σας και την καθημερινότητά σας, τότε πρέπει να δράσετε άμεσα και να εμπιστευθείτε την IQ – Intensive Quality Hair Clinic, που μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά με την πολύχρονη εμπειρία της και τις καινοτόμες θεραπείες της.