Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Τι πρέπει να προσέξετε μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Μπορεί η μεταμόσχευση μαλλιών να είναι μια σημαντική απόφαση για εσάς που την κάνετε, όμως είναι μια διαδικασία που την επιλέγουν όλο και περισσότερα άτομα. Ειδικά, η μέθοδος FUE είναι η πιο δημοφιλής από όλες τις άλλες, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και χωρίς επιπλοκές.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για σας να λάβετε, εκ των προτέρων, από τον εξειδικευμένο γιατρό την κατάλληλη ενημέρωση για το τι θα αντιμετωπίσετε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πώς θα είναι το τριχωτό της κεφαλής σας μετά την μεταμόσχευση; Πόσο καιρό θα περιμένετε μέχρι να δείτε τα μαλλιά σας να πυκνώνουν; Τι φροντίδα θα πρέπει να ακολουθήσετε;

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE θεωρείται παγκόσμια ως η πιο σύγχρονη μέθοδος, η οποία προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα αποκατάστασης του τριχωτού της κεφαλής με τον μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. Σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο FUT (κοινώς Strip), που είναι επώδυνη και δημιουργεί μία μόνιμη γραμμική ουλή, η FUE δεν αφήνει κανένα σημάδι, καθώς η διαδικασία περιλαμβάνει αφαίρεση μεμονωμένων τριχοθυλακικών μονάδων από την δότρια περιοχή μέσω διάνοιξης μικροσκοπικών οπών.

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και τα αποσπώμενα τριχοθυλάκια τοποθετούνται στη λήπτρια περιοχή με συγκεκριμένη γωνία, στο κατάλληλο βάθος και σε απόσταση μεταξύ τους ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών σας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, o χειρουργός τοποθετεί έναν επίδεσμο επάνω από την δότρια περιοχή και παρέχει συμβουλές φροντίδας για το τριχωτό της κεφαλής ώστε να ελαχιστοποιηθούν πιθανές ενοχλήσεις και να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας της μεταμόσχευσης των μαλλιών. Ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες του, η αποθεραπεία μπορεί να κρατήσει ακόμη και μόνο μία εβδομάδα. Ας δούμε λοιπόν, πώς είναι συνήθως οι μέρες κάποιου μετά την μεταμόσχευση μαλλιών FUE.

Οι πρώτες ημέρες μετά την μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Η εξαγωγή και η εμφύτευση των τριχοθυλακικών μονάδων από τη μία περιοχή του τριχωτού της κεφαλής σε μια άλλη, μπορεί να δημιουργήσουν προσωρινές ενοχλήσεις, που μειώνονται καθώς περνούν οι μέρες και τα μοσχεύματα επανεκφύονται.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει οδηγία  αποχής από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες. Όμως, συνήθως, ο γιατρός προτείνει ξεκούραση 2-3 ημερών αμέσως μετά τη διαδικασία, με συμμετοχή σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν σωματική κόπωση. Επίσης, ανάλογα με την εποχή που γίνεται η μεταμόσχευση και τον βαθμό ηλιοφάνειας, ο γιατρός μπορεί να συμβουλεύσει τη χρήση καπέλου για τις πρώτες εβδομάδες. Επιπλέον, θα προτείνει, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το κεφάλι να ακουμπάει σε μαξιλάρι και θα δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για το λούσιμο των μαλλιών.

Στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής που γίνεται η μεταμόσχευση, μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, ευαισθησία, κνησμός ή οίδημα, που είναι μια προσωρινή κατάσταση διάρκειας μόνο λίγων ημερών και αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα και αντιβίωση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού.

Μόλις περάσουν οι δύο πρώτες εβδομάδες, τότε τα νέα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια αρχίζουν να πέφτουν. Μην αναστατωθείτε! Το στάδιο αυτό αποτελεί φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης των νέων μαλλιών. Να πώς εξηγείται: Οι τρίχες μεγαλώνουν μέσα σε μια τριχοθυλακική μονάδα, που περιέχει από 2 έως 4 τρίχες. Όταν αυτή μεταμοσχεύεται, οι παλιές τρίχες πέφτουν ως φυσικό επακόλουθο και ουσιαστικό μέρος του κύκλου ζωής τους για να ξεκινήσει η ανάπτυξη νέων τριχών μέσα στο μόσχευμα. Οι περισσότεροι βλέπουν το 60% των νέων μαλλιών τους να αναπτύσσονται μετά από έξι έως εννέα μήνες.

Οι πρώτοι μήνες μετά την μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Υπάρχει μία “αδρανής” χρονική περίοδος 2-3 μηνών μεταξύ της διαδικασίας FUE και της ανάπτυξης των νέων μαλλιών. Όλες οι τρίχες δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό. Περίπου το 20% των τριχών αναπτύσσεται μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου μήνα, ενώ το 60-70% μεταξύ του πέμπτου και του όγδοου μήνα.

Καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν ένα εκατοστό κάθε μήνα, το πρώτο όμορφο αποτέλεσμα φαίνεται τουλάχιστον 4-5 μήνες μετά από την μεταμόσχευση, ενώ η πλήρης αποκατάσταση των μαλλιών είναι ορατή μετά από τον δωδέκατο μήνα. Μόλις οι νέες τρίχες αρχίσουν να αναπτύσσονται κανονικά, δεν υπάρχει κανένα εμφανές σημάδι ότι έχει γίνει μεταμόσχευση μαλλιών. Τα μαλλιά κόβονται και χτενίζονται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

PRP θεραπεία για βέλτιστο αποτέλεσμα

Για να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης των μαλλιών μετά από τη διαδικασία FUE, στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic εφαρμόζεται συνδυαστικά η τεχνολογικά προηγμένη και απόλυτα φυσική θεραπεία PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Εμπλουτισμένου Πλάσματος). Εμπλουτισμένο πλάσμα, από το αίμα του ίδιου του ατόμου, εφαρμόζεται τοπικά στη λήπτρια και τη δότρια περιοχή. Χάρη στις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος, επιταχύνεται η ανάπτυξη των νέων μαλλιών και ενδυναμώνονται τα ήδη υπάρχοντα.

Η θεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών. Πριν από την μεταμόσχευση, βοηθά να μειωθεί η τριχόπτωση στα υπάρχοντα μαλλιά και τονώνει τον ιστό της περιοχής που θα δεχτεί τα μοσχεύματα. Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, το πλάσμα χρησιμοποιείται για τον εμποτισμό των τριχοθυλακικών μονάδων μέχρι να εμφυτευθούν στη λήπτρια περιοχή, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και στην ικανότητα επανέκφυσής τους.

Εγγύηση επαναφύτρωσης “Guarantee per follicle”

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic συνοδεύεται από εγγύηση για τον αριθμό των εκφυομένων τριχοθυλακικών μονάδων στη λήπτρια περιοχή. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο της τριχοσκόπησης επαναληπτικά, πριν από την μεταμόσχευση και 12 μήνες μετά, καταμετράται με ακρίβεια ο πραγματικός αριθμός των τριχοθυλακίων που μετεμφυτεύθηκαν και επανεφύτρωσαν. Αν παρατηρηθεί απόκλιση πάνω από 5% στα τριχοθυλάκια που αναμένονταν να αναπτυχθούν, τότε η ιατρική ομάδα της κλινικής προσφέρει δωρεάν μία νέαμεταμόσχευση μαλλιών για να αναπληρώσει τη διαφορά στον αριθμό των τριχοθυλακίων.

Ψηφιακό Βιβλιάριο IQ/e-Hair.Health

Μετά την μεταμόσχευση μαλλιών FUE, η υγεία των μαλλιών του ασθενή παρακολουθείται εφ΄ όρου ζωής από την εξειδικευμένη ομάδα της IQ – Intensive Quality Hair Clinic με τη δωρεάν παροχή του ψηφιακού βιβλιάριου IQ/e-Hair.Health.