Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

← Επιστροφη στο blog

Το καλοκαίρι στρεσάρει τα μαλλιά σας!

Το καλοκαίρι επιδρά θετικά στη ψυχολογία σας, αλλά στρεσάρει τα μαλλιά σας! Η υπερβολική έκθεση στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ο ιδρώτας, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και μέσα σε λίγες εβδομάδες, εκεί που ήταν λαμπερά και ευκολοχτένιστα, να γίνουν άγρια και ξηρά.

Αν θέλετε να διατηρήσετε την υγεία, την ομορφιά και τη λάμψη των μαλλιών σας υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές, που αν τις ακολουθήσετε, θα τα προστατεύσετε από τη ζέστη, τον ήλιο και την υγρασία.

    • Το καλοκαίρι, τα μαλλιά χάνουν τη ζωντάνια τους. Ο ήλιος τα ξηραίνει και η αυξημένη υγρασία κάνει τα μαλλιά να ατονούν.
    • Ο ιδρώτας και η σκόνη δυσχεραίνουν την κατάσταση, καθώς δημιουργούν πιτυρίδα και ψαλίδα.
    • Ο ήλιος προκαλεί ηλιακά εγκαύματα ακόμη και στο κεφάλι, κάτω από τα μαλλιά! Η απώλεια υγρασίας λόγω της θερμότητας που αναπτύσσεται μπορεί σε ακραίες περιπτώσεις να καταστρέψει τις ρίζες των μαλλιών σας.

Ωστόσο, το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη εποχή για τα μαλλιά σας, αφού με κάποιες σημαντικές συμβουλές μπορούν να μοιάζουν τέλεια.

Απαλλαγείτε από τις σπασμένες άκρες. Αρχικά, ξεκινήστε το καλοκαίρι σας με μια σωστή περιποίηση, όπως το να απαλλαγείτε από την ψαλίδα. Αν σκεφτείτε πως το καλοκαίρι τα μαλλιά βρίσκονται στο στάδιο της αναγέννησης και της ανάπτυξής τους, το να τα κόψετε λίγο θα είναι ευεργετικό για εκείνα, καθώς έτσι θα ανανεωθούν και θα μεγαλώσουν γρηγορότερα.

Προστατεύετε τα μαλλιά από τον ήλιο. Εφαρμόζετε καθημερινά στα μαλλιά σας ένα προϊόν με προστατευτικά φίλτρα ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες. Εάν βρίσκεστε πολλή ώρα εκτεθειμένοι στον ήλιο, να φοράτε καπέλο με μεγάλο γείσο. Όχι μόνο θα προστατεύσει τα μαλλιά σας, αλλά και τις ευαίσθητες περιοχές σε πρόσωπο και κεφάλι (όπως τα αυτιά) που είναι ευάλωτες στον καρκίνο του δέρματος.

Βρέχετε τα μαλλιά σας πριν από το κολύμπι. Αν βρέξετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό πριν από το κολύμπι στη θάλασσα ή στην πισίνα, δεν θα απορροφήσουν τόσο αλάτι ή χημικές ουσίες. Επίσης, μη ξεχνάτε να ξεπλύνετε πάντα τα μαλλιά σας μετά από το κολύμπι.

Επιλέγετε ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό. Οι ακτίνες UV, η πυκνότητα του αλατιού στο θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας αντλούν την υγρασία από τα μαλλιά σας, τα ξηραίνουν και κάνουν τραχύ το εξωτερικό στρώμα της τρίχας. Η βλάβη είναι περισσότερο φανερή στα βαμμένα μαλλιά που ξεθωριάζουν και ατονούν. Θα πρέπει λοιπόν να λούζετε και να φροντίζετε τα μαλλιά σας με προϊόντα πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τον ήλιο, τον ιδρώτα και τη σκόνη του καλοκαιριού.

Έχετε κάνει πρόσφατα μεταμόσχευση μαλλιών; Τίποτα δεν θα σας σταματήσει από τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις! Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια εξαιρετική και συναισθηματική εμπειρία. Μετά την επέμβαση, έχετε γίνει άλλος άνθρωπος. Νιώθετε αυτοπεποίθηση και είστε έτοιμος για όλα! Θα πρέπει όμως να ακολουθήσετε μερικές καλοκαιρινές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι τα νέα μαλλιά σας θα παραμείνουν υγιή και δυνατά.

Συμβουλή # 1 – Ευκαιρία να χαλαρώσετε

Αν και η μεταμόσχευση μαλλιών FUE δεν θεωρείται επεμβατική διαδικασία, λίγες ημέρες καλοκαιρινής χαλάρωσης ίσως είναι ο ιδανικός τρόπος για επίσπευση του χρόνου επούλωσης και αποθεραπείας.

Συμβουλή # 2 – Αποφεύγετε την άμεση επαφή με τον ήλιο και τη ζέστη

Αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος αποθεραπείας μετά από την μεταμόσχευση των μαλλιών, τις ώρες που θα βρίσκετε σε εξωτερικούς χώρους να φοράτε πάντα καπέλο. Σε αντίθετη περίπτωση, το φως του ήλιου μπορεί να βλάψει τα εμφυτευμένα τριχοθυλάκια. Ωστόσο, μην το παρακάνετε με το καπέλο, γιατί η πολύωρη χρήση του μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση στο τριχωτό της κεφαλής, που ίσως οδηγήσει σε μόλυνση. Για τον λόγο αυτό, να φροντίσετε τις πρώτες μέρες της αποθεραπείας να παραμένετε σε δροσερούς χώρους και στην σκιά.

Συμβουλή # 3 – Απολαύστε το μπάνιο στη θάλασσα

Προτού φύγετε για διακοπές στη θάλασσα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Είναι βέβαιο ότι θα σας προτείνει να περάσουν τουλάχιστον 10 ημέρες προτού κάνετε το πρώτο σας μπάνιο μετά την μεταμόσχευση των μαλλιών σας.

Σκέφτεστε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών μέσα στο καλοκαίρι; Θεωρείται ιδανική εποχή: τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα και αυξάνεται ο ρυθμός αναγέννησης των τριχοθυλακίων. Μετά τις 10 πρώτες ημέρες μετά την μεταμόσχευση, η ερυθρότητα συνήθως εξαφανίζεται από το τριχωτό της κεφαλής. Τότε μπορείτε να κολυμπήσετε άνετα στη θάλασσα, αποφεύγοντας τις ώρες με δυνατή ηλιοφάνεια. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό διευκολύνει την επιτάχυνση της αποθεραπείας.