Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

Αυτολογη μεσοθεραπεια με εμπλουτισμενο πλασμα – Magellan®TruPRP™

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με εμπλουτισμένο πλάσμα (ή αλλιώς Platelet Rich Plasma) αποτελεί μία σύγχρονη επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης προσφέροντας άμεσα ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.

Η Απλή Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP) με εμπλουτισμένο πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες μέσω της διαδικασίας της απλής φυγοκέντρισης (μια περιστροφή) απομακρύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια μίξη PRP & PPP, «πλούσιου» και «φτωχού» πλάσματος, η οποία περιέχει μικρό αριθμό αιμοπεταλίων και μικρό ποσοστό συγκέντρωσης.

Αυτό συνέβαινε απλά μέχρι σήμερα, καθώς η νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ ήρθε και ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την θεραπεία εμπλουτισμένου πλάσματος με αυξητικούς παράγοντες σχετικά με τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ αποτελεί τη νέα μη επεμβατική θεραπεία αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος που χρησιμοποιεί τα συστατικά του αίματος που έχουν αναζωογονητικές, τριχογενετικές ιδιότητες με αξιοσημείωτα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση και θεραπεία της τριχόπτωσης. Η θεραπεία Magellan®TruPRP™ χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα αιμοπετάλια του ίδιου του ασθενούς για να διεγείρει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των τριχών και τελικώς προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Magellan® TruPRP™: Από εσάς για Εσας!

Η θεραπεία Magellan®TruPRP™ (Platelet Rich Plasma) βασίζεται επί της ουσίας στην έγχυση εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια πλάσματος του ίδιου του ασθενούς – γι’ αυτό και η θεραπεία χαρακτηρίζεται αυτόλογη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο ασθενής υποβάλλεται αρχικά σε μία ανώδυνη αιμοληψία. Η ποσότητα που λαμβάνεται, είναι περίπου όση για μία συνηθισμένη γενική εξέταση αίματος. Στη συνέχεια, το αίμα αυτό φυγοκεντρείται μέσα σε ειδικά σχεδιασμένους σωλήνες, έτσι ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά του – πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια. Από αυτά αξιοποιούνται το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια.

Διπλη φυγοκέντριση – Εκλεπτυσμένος Διαχωρισμός

H νέα εξελιγμένη μέθοδος Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Magellan®TruPRP™ εφαρμόζει τη διαδικασία της διπλής φυγοκέντρησης μέσω της οποίας επιτυγχάνει πιο εκλεπτυσμένο διαχωρισμό «εμπλουτισμένου» και «φτωχού» πλάσματος και 4-6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση συγκριτικά με τα άλλα PRP.

Το εμπλουτισμένο πλάσμα που συγκεντρώνεται έχει αυξημένες αναπλαστικές και τριχογενετικές ιδιότητες ιδανικές για την αντιμετώπιση και θεραπεία παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής. Το μέρος του αίματος που διαχωρίζεται περιέχει 4 έως 6 φορές περισσότερα αιμοπετάλια από αυτά που βρίσκονται στο αίμα.

Το «πλούσιο» εμπλουτισμένο πλάσμα (PRP) προκειμένου να ενισχύσει την αιμάτωση και την επαναγγειοποίηση των ιστών εφαρμόζεται με «έγχυση» υποδορίως στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, αφού πρώτα έχει εφαρμοστεί η μέθοδος RF Microneedling.

Στη συνέχεια το ΡΡΡ (Poor Platelet Plasma) διατηρούμενο στο ψυγείο εφαρμόζεται την ίδια ημέρα αλλά και τις αμέσως 3 επόμενες μέρες, από τον ίδιο τον επωφελούμενο στο σπίτι του, στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής του, για την περαιτέρω ενίσχυση του αποτελέσματος στα τριχοθυλάκια. Η διαδικασία της φυγοκέντρισης ολοκληρώνεται σε 12-16 λεπτά.

To Magellan®TruPRP™ επαναδραστηριοποιεί τα τριχοθυλάκια

Στην περίπτωση της τριχόπτωσης, η θεραπεία Magellan®TruPRP™ καταφέρνει να επαναδραστηριοποιεί τα τριχοθυλάκια που έχουν υποστεί φθορά, έτσι ώστε να ξαναλειτουργήσουν σωστά και να παράξουν δυνατές τρίχες.

Ουσιαστικά, το PRP «αναγκάζει» τον ανθρώπινο οργανισμό να αντιδράσει με έναν έντονο αλλά απόλυτα φυσικό τρόπο στην αποδυναμωμένη λειτουργία των τριχοθυλακικών μονάδων, εφοδιάζοντας την περιοχή με ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα, τα οποία αναλαμβάνουν τη διαδικασία αναγέννησης των τριχοθυλακίων. Πολύ γρήγορα, σταματάει η τριχόπτωση και νέες, πυκνές και δυνατές τρίχες εμφανίζονται στα σημεία της αραίωσης.

Ο ρόλος των αυξητικών παραγόντων

Δύο από τα πιο σημαντικά συστατικά του PRP είναι οι κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης, διαφοροποίησης και ανοσολογικής αντίδρασης) και οι παράγοντες ανάπτυξης. Οι παράγοντες ανάπτυξης (όπως οι TGF-b, PDGF, IGF, VEGF, EGF και FGF-2) είναι πρωτεΐνες που παράγονται από συγκεκριμένα κύτταρα του σώματος και ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που δεν λειτουργούν σωστά ή έχουν υποστεί βλάβες, ενισχύοντας την αγγειογένεση και την επαναγγειοποίηση.

Αυτό ουσιαστικά επιτυγχάνεται με την επαναδραστηριοποίηση των αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων και τον πολλαπλασιασμό και την αναγέννηση των κυττάρων της περιοχής του bulge που είναι υπεύθυνα για την υγεία των τριχοθυλακίων και την ανάπτυξη των τριχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan®TruPRP™ αυξάνει τη συγκέντρωση των αυξητικών παραγόντων στο πλάσμα κατά 4 έως 6 φορές, επιτρέποντάς του κατ’αυτόν τον τρόπο να επαναδραστηριοποιεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό ενήλικων βλαστοκυττάρων. Τα βλαστοκύτταρα αυτά, με τη σειρά τους, δίνουν εντολή για την επαναλειτουργία της προσβληθείσας περιοχής και επομένως η αυτοαποκατάσταση της διαταραχής επιτυγχάνεται συντομότερα και αποτελεσματικότερα.

Ασφαλής Μέθοδος – Εντυπωσιακά Αποτελέσματα

Η αυτόλογη φύση της θεραπείας – λήψη, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς – την καθιστά απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς παρενέργειες.

Τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά σε διάστημα 2-3 μηνών, καθώς διεγείρεται η λειτουργία και παρατείνεται η διάρκεια ζωής των τριχοθυλακικών μονάδων, ευνοείται ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων και προκαλείται αναγέννηση των ιστών. Ο ασθενής μπορεί να επαναλάβει την θεραπεία όσες φορές επιθυμεί.

Το Magellan®TruPRP™ φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA γεγονός που υπογράφει την υψηλή ασφάλεια του μηχανήματος και τη μέγιστη αποτελεσματικότητά του. Η λειτουργία της συσκευής Magellan®TruPRP™ είναι απολύτως αυτοματοποιημένη, διαθέτει υψηλά standards ασφαλείας καθώς δεν παρεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντας κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού. Στο τέλος της διαδικασίας το «πλούσιο» εμπλουτισμένο πλάσμα (PRP) παραδίδεται έτοιμο για εφαρμογή.

       

Παρακολούθηση θεραπείας

Για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας, συστήνεται να πραγματοποιείται τριχοσκόπηση, με την οποία γίνεται πλήρης καταγραφή της κατάστασης των τριχοθυλακίων όσον αφορά τον αριθμό, την ποιότητα και το πάχος των τριχών, και ακολουθεί ηλεκτρονική επεξεργασία των ευρημάτων. Η εξέταση θα πρέπει να εφαρμόζεται πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του κύκλου θεραπειών, καθότι αποτελεί το μοναδικό αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης των αποτελεσμάτων.

H νέα εξελιγμένη μέθοδος Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Magellan®TruPRP™ συστήνεται για:

  • την αντιμετώπιση της γυροειδούς, της ουλωτικής και της ανδρογενετικής αλωπεκίας στους άντρες και τις γυναίκες,
  • την πρόληψη της τριχόπτωσης,
  • σε ειδικές περιπτώσεις τριχόπτωσης λόγω άγχους ή εξαιτίας ορμονικών ανακατατάξεων αποτελεί την ιδανική θεραπεία σε συνδυασμό με θεραπευτική αγωγή για την τριχόπτωση.
  • ως υποστηρικτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Μοναδικές αντενδείξεις αποτελούν ο μη-ρυθμισμένος σακχαρώδης διαβήτης, η λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων, η μη-ελεγχόμενη υπέρταση, η καρδιακή ανεπάρκεια και οι αρρυθμίες.