Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

Φωτοθεραπεια: Ενεργοτριχογενεση με Low Level Laser Therapy (LLLT)

Η θεραπεία με τη χρήση Laser χαμηλής έντασης (Low Level Laser Therapy) αποτελεί μία προηγμένης τεχνολογίας θεραπεία που μπορεί να λειτουργήσει συνεργικά στο σχήμα αγωγής κατά της τριχόπτωσης.

Ενεργοτριχογένεση με Low Level Laser Therapy

Πρόκειται για μία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλή θεραπεία, κατά την οποία όλο το τριχωτό κεφαλής εκτίθεται στο ευεργετικό φως τριών διαφορετικών μήκων κύματος φωτός που έχει αποδειχτεί ότι έχουν υψηλή τριχογενετική δράση. Χρησιμοποιούμε καθαρό, ορατό, ζωογόνο φως, το φάσμα δηλαδή του φωτός που δεν είναι ούτε υπεριώδης ακτινοβολία (με τις γνωστές παρενέργειες), ούτε υπέρυθρη ακτινοβολία (δηλαδή αυτή που θερμαίνει). Χρησιμοποιούμε το φάσμα του φωτός που αναζωογονεί και σε αυτό οφείλεται η ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.

Η ενέργεια του Laser απορροφάται από το τριχωτό της κεφαλής και δρα στις αποδυναμωμένες ρίζες των μαλλιών. Προκαλεί τοπική αγγειοδιαστολή, αύξηση της μικροκυκλοφορίας, καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση, και κατ’ επέκταση ευνοεί την απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από τα τριχοθυλάκια. Στη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής δεν νιώθει καμία ενόχληση, αφού η δέσμη του Laser είναι κρύα. Ο λόγος που το εν λόγω Laser χαρακτηρίζεται συχνά “soft” (ήπιο), είναι ότι χρησιμοποιείται χαμηλής ενεργειακής στάθμης Laser.

BANNER GR 14 - Φωτοθεραπεία: Ενεργοτριχογένεση με Low Level Laser Therapy (LLLT)bannerGR3 15 - Φωτοθεραπεία: Ενεργοτριχογένεση με Low Level Laser Therapy (LLLT)       bannerGR2 15 - Φωτοθεραπεία: Ενεργοτριχογένεση με Low Level Laser Therapy (LLLT)

Η θεραπεία είναι σε θέση να διευρύνει τον κύκλο ζωής της τρίχας, παρατείνοντας τη φάση της αναγένεσης, να ενεργοποιεί τα τριχοθυλάκια και τον μεταβολισμό των κυττάρων, να ενισχύει τη δράση των ενζύμων και τη σύνθεση των πρωτεϊνών, να ρυθμίζει τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων και να τονώνει την αναδόμηση και την αναγέννηση των ιστών. Ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς που υποφέρουν από τριχόπτωση σε αρχικό ή προχωρημένο στάδιο, αλλά και για όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών για επιτάχυνση του ρυθμού ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των νέων μαλλιών και ενίσχυση της υπάρχουσας τριχοφυΐας. Μέσα σε μερικές βδομάδες, η τριχόπτωση σταθεροποιείται, ενώ ενισχύεται και η υγεία, η διάμετρος, η ελαστικότητα και η αντοχή της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποκτούν όγκο, δύναμη, πυκνότητα, και να μην είναι πια λεπτά, αδύναμα και ατίθασα.

Έχει υπολογιστεί χαρακτηριστικά ότι η Low Level Laser Therapy σταθεροποιεί την τριχόπτωση στο 90% των ασθενών και διεγείρει την τριχοφυΐα στο 50% αυτών. Αμέσως μετά τη θεραπεία, η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είναι δηλαδή μια θεραπεία που γίνεται την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος (lunch Time Treatment).

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το αποτέλεσμα της θεραπείας παρακολουθείται με την εξέταση της τριχοσκόπησης, η οποία εφαρμόζεται πάντα πριν και μετά τη θεραπεία, καθώς αποτελεί τον πλέον αντικειμενικό δείκτη αξιολόγησης του αποτελέσματος. Με τη χρήση ενός χειροκίνητου δερματοσκοπίου πολωμένου φωτός, καταγράφονται τα τριχοθυλάκια για κάθε τετραγωνικό εκατοστό στο τριχωτό της κεφαλής και με την ακρίβεια που παρέχει ένα σύγχρονο, επικυρωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα μελετάται το πάχος, ο αριθμός και η ποιότητα των τριχών. Με τον ίδιο τρόπο, επανεξετάζεται και επιβεβαιώνεται η πρόοδος που σημειώνεται με τη θεραπεία.