Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

Carboxytherapy

Το carboxytherapy είναι μία απολύτως φυσική θεραπεία, που μπορεί  να λειτουργήσει συνεργικά στο σχήμα αγωγής κατά της τριχόπτωσης.

Το carboxytherapy δρα απευθείας στον βολβό που αντιπροσωπεύει το ζωτικό τμήμα της τρίχας και οι αλλοιώσεις του οποίου αποτελούν κύρια αιτία αλωπεκίας και αραίωσης. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πραγματοποιούνται εγχύσεις στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής όπου παρατηρείται αραίωση. Στόχος είναι η ενίσχυση της οξυγόνωσης και επομένως της θρέψης των αδύναμων τριχοθυλακίων.

Η θεραπεία επωφελείται επί της ουσίας μιας απολύτως φυσιολογικής διαδικασίας του οργανισμού: τη χρήση οξυγόνου για την αποβολή διοξειδίου του άνθρακα. Στα σημεία των εγχύσεων βελτιώνεται σημαντικά η μικροκυκλοφορία, καθώς τα ερυθρά αιμοσφαίρια αναγκάζονται να απελευθερώσουν οξυγόνο προκειμένου να «αιχμαλωτίσουν» τα μόρια CO2 και να τα αποβάλουν από τον οργανισμό. Αυτή η ενισχυμένη αιμάτωση και οξυγόνωση των ιστών επιτρέπει την αναγέννηση του δέρματος και την ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων.

Την ίδια στιγμή, η θεραπεία έχει αγγειοδιασταλτική δράση (δηλαδή το άνοιγμα των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων), που επιτρέπει την ενισχυμένη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής με πολύτιμες για αυτό βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζεται η παύση της τριχόπτωσης, η σταθεροποίηση της αραίωσης και η διέγερση της τριχοφυΐας.

Παράλληλα, ενισχύεται η σύνθεση υαλουρονικού οξέως, ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που παράγεται από τους ινοβλάστες και συμβάλλει στην ενυδάτωση των ιστών αλλά και στην πλήρη απορρόφηση των αυξητικών παραγόντων.

BANNER GR 14 - CarboxytherapybannerGR3 15 - Carboxytherapy       bannerGR2 15 - Carboxytherapy

Η θεραπεία είναι γρήγορη και ανώδυνη και εφαρμόζεται συνήθως σε συνδυασμό με τη μέθοδο της ενεργοτριχογένεσης με χαμηλής στάθμης Laser (LLLT), της αυτόλογης μεσοθεραπείας με αυξητικούς παράγοντες (PRP) ή τις εγχύσεις μινοξιδίλης. Σε γενικές γραμμές, απαιτούνται από τέσσερις έως δώδεκα θεραπείες ανάλογα με τη φύση και την έκταση του προβλήματος, ενώ συχνά συστήνονται και μερικές επαναληπτικές συνεδρίες ανά εξάμηνο για την εδραίωση των αποτελεσμάτων. Συνήθως, παρατηρείται σταμάτημα της τριχόπτωσης και σταθεροποίηση της αραίωσης μετά από 3 μήνες, ενώ η ενδυνάμωση των χνοωδών και λεπτών τριχών γίνεται ορατή μετά από 6 μήνες. Σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας διαπιστώνεται με τη μέθοδο της τριχοσκόπησης (με ηλεκτρονική επεξεργασία), που παρέχει τα πλέον αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης  της προόδου του κάθε ασθενούς.

Carboxytherapy: Μία θεραπεία από τα βασιλικά spa της Γαλλίας

Το carboxytherapy γεννήθηκε στη Γαλλία πριν από 80 χρόνια. Η ευεργετική δράση του παρατηρήθηκε στα βασιλικά spa, όταν διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που έκαναν μπάνιο σε νερά πλούσια σε διοξείδιο του άνθρακα, παρουσίαζαν ταχύτερη επούλωση των πληγών. Έκτοτε, έχει επιβεβαιωθεί ότι το carboxytherapy έχει την ικανότητα να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, να βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, να διαλύει το τοπικό λίπος και να λειαίνει τις ρυτίδες.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια η θεραπεία κερδίζει συνεχώς έδαφος στον τομέα της δερματολογίας, καθώς το εύρος των εφαρμογών του καλύπτει τόσο παθήσεις και κοσμητικές ανάγκες του δέρματος, όσο και των μαλλιών. Πλέον, στην Ευρώπη και την Αμερική εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των ραγάδων, της κυτταρίτιδας, των υπερτροφικών ουλών, των ρυτίδων, των μαύρων κύκλων, αλλά και της αλωπεκίας.