Τριχοπτωση & Θεραπειες

Μύθοι & Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφιες Περιστατικων

Δείτε Αποτελέσματα

←Επιστροφη στην αρχικη

ΤριχΟμοιοΠυκνωση (Scalp Micropigmentation)

H μέθοδος της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης ή αλλιώς Scalp MicroPigmentation είναι μια καινοτόμος μη επεμβατική μέθοδος προσομοίωσης φυσικών τριχών του τριχωτού της κεφαλής και αποτελεί τη νέα εναλλακτική στην μόνιμη αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών.

Scalp Micropigmentation αποτελέσματα

Η μέθοδος της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης (Scalp MicroPigmentation) χρησιμοποιεί πολύ λεπτές ειδικές ακίδες μιας χρήσης προκειμένου να δημιουργήσει χιλιάδες μικρές χρωματικές τριχοκουκίδες ή και τριχογραμμές ανάμεσα ή περιμετρικά των φυσικών μαλλιών.

Στόχος της μεθόδου αποτελεί η πιστή προσομοίωση φυσικών τριχών αντιστοίχου χρώματος με τα υπάρχοντα, τα οποία θα ενισχύσουν την εμφάνιση του τριχωτού της κεφαλής ως προς την πυκνότητα των τριχών. Αυτό που στην ουσία δημιουργεί είναι μια οπτική «ψευδαίσθηση» πυκνών κοντοκουρεμένων μαλλιών.

Εφαρμογές

Αραίωση Μαλλιών

Η μέθοδος της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης ή αλλιώς Scalp Micropigmentation αποτελεί τη νέα εναλλακτική στην μόνιμη αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών, καθώς με την τεχνική του «μικροχρωματισμού», μια ιδιαιτέρως εξειδικευμένη διαδικασία, μικρές ποσότητες ειδικής για την εφαρμογή χρωστικής ουσίας, που είναι σε αντιστοιχία με το υπάρχον χρώμα των φυσικών μαλλιών, τοποθετούνται μέσα στο στρώμα του δέρματος στις περιοχές που παρουσιάζουν αραίωση ενισχύοντας την οπτική εικόνα της πύκνωσης.

Scalp Micropigmentation αποτελέσματα

Οι μικρές αυτές χρωματικές τριχοκουκκίδες ή τριχογραμμές εφόσον εφαρμοστούν από εξειδικευμένο  εφαρμοστή αναπαράγουν επιτυχώς την εμφάνιση πραγματικών τριχών.

Ειδικότερα στην περίπτωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ρεαλιστικής ψευδαίσθησης ύπαρξης πυκνών μαλλιών, η οποία θα λειτουργήσει αναπτερωτικά και ενισχυτικά ως προς την αυτοπεποίθησή του ασθενή.

online ιατορικόAndresKoumpi - ΤριχΟμοιοΠύκνωση (Scalp Micropigmentation)      bannerGR2 15 - ΤριχΟμοιοΠύκνωση (Scalp Micropigmentation)

Συνδυασμός Μεταμόσχευσης Μαλλιών και ΤριχΟμοιοΠύκνωσης(Scalp Micropigmentation)

Η μέθοδος της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης (Scalp Micropigmentation) ενδείκνυται για όλους όσοι δεν έχουν ικανοποιητική δότρια περιοχή. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν αρκετά τριχοθυλάκια και δυσχεραίνεται η διαδικασία πύκνωσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, ενδεδειγμένη αντιμετώπιση αποτελεί ο συνδυασμός Μεταμόσχευσης Μαλλιών και ΤριχΟμοιοΠύκνωσης. Η μέθοδοςτης ΤριχΟμοιοΠύκνωσης (Scalp Micropigmentation) λειτουργεί ενισχυτικά καθώς δημιουργούνται «τριχοκουκίδες» ακριβή χρωματικά αντίγραφα των φυσικών μαλλιών ανάμεσα στα υπάρχοντα τριχοθυλάκια, προσδίδοντας οπτικά την αίσθηση της πυκνότητας του τριχωτού της κεφαλής.

Scalp Micropigmentation αποτελέσματα

Scar camouflage: Κάλυψη Ουλών ύστερα από την παλιά μέθοδο Strip

Η μέθοδος της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης ή αλλιώς Scalp MicroPigmentation αποτελεί σπουδαία λύση για την αντιμετώπιση  ουλών που προέκυψαν από την παλιά μέθοδο Strip.

Η εν λόγω μέθοδος επειδή ακριβώς βασίζεται στην λεπτομερειακή δημιουργία μικρών χρωματικών τριχοκουκίδων ως πιστό αντίγραφο των υπαρχόντων τριχών καλύπτει τις ουλές και δίνει οπτικά την αίσθηση πυκνότητας και υγείας του τριχωτού της κεφαλής.

Scalp Micropigmentation αποτελέσματα

Ο εξειδικευμένος εφαρμοστής μας προχωρά σε ακριβή αντιστοίχιση χρώματος και πιστή αναπαραγωγή τριχοθυλακίων στο εσωτερικό της ουλής με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εντυπωσιακή βελτίωση της εμφάνισης των ουλών.

 

book a transplantation appointment stripe el copy - ΤριχΟμοιοΠύκνωση (Scalp Micropigmentation)

ΤριχΟμοιοΠύκνωση: Σημεία υπεροχής

Είναι μια καινοτόμος μέθοδος προσομοίωσης τριχών του τριχωτού της κεφαλής, μη επεμβατική, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, χωρίς χρόνο αποθεραπείας και προσδίδει φυσικό και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Scalp Micropigmentation αποτελέσματα

Γιατί να επιλέξετε εμάς;

Στα εξειδικευμένα ιατρεία IQ Intensive Quality Hair διαθέτουμε έμπειρους εφαρμοστές της μεθόδου της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης (Scalp MicroPigmentation). Η εμπειρία των  εφαρμοστών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ακριβή απεικόνιση-προσομοίωση τριχών. Δίνουμε έμφαση στην λεπτομέρεια, την ποιότητα και χρησιμοποιούμε ειδικές χρωστικές ουσίες, βελόνες μιας χρήσης και εξοπλισμό κατάλληλα για την εφαρμογή της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης Scalp MicroPigmentation) προκειμένου να εξασφαλιστούν μακροβιότερα αποτελέσματα.

ΤριχΟμοιοΠύκνωση: Εφαρμογές με μια ματιά

HairLoss Scale - ΤριχΟμοιοΠύκνωση (Scalp Micropigmentation)

Αραίωση μαλλιών: δημιουργεί εμφάνιση πυκνότερων μαλλιών

Αλωπεκία: δημιουργεί εμφάνιση κοντοκουρεμένου ή ξυρισμένου κεφαλιού ακόμα και σε εντελώς «γυμνές» περιοχές

Συνδυασμός Μεταμόσχευσης Μαλλιών & ΤριχΟμοιοΠύκνωσης

Η ΤριχΟμοιοΠύκνωση εφαρμόζεται ενδιάμεσα στα μοσχεύματα προσδίδοντας ακόμα πλουσιότερο αποτέλεσμα. Οι χιλιάδες μικρές χρωματικές τριχοκουκίδες που σχεδιάζονται στο δέρμα της κεφαλής σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα φυσικά μαλλιά δίνουν την ψευδαίσθηση/εικόνα μιας κοντοκουρεμένου ή ξυρισμένου κεφαλιού.
Scalp Micropigmentation αποτελέσματα

Συχνές Ερωτήσεις

Πονάει;

Όχι. Υπάρχει μια ήπια και ανεκτή ενόχληση στα πρώτα στάδια της συνεδρίας, η οποία γίνεται ολοένα και πιο ανεκτή όσο η συνεδρία εξελίσσεται.

Χρειάζεται τοπική αναισθησία;

Όχι.

Υπάρχουν παρενέργειες;

 Όχι, καμία απολύτως.

 

Που μπορώ να απευθυνθώ για να υποβληθώ στη μέθοδο ΤριχΟμοιοΠύκνωσης;

Η επιλογή του κατάλληλου εφαρμοστή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς το αποτέλεσμα της εφαρμογής έγκειται στην τεχνική, την εμπειρία και ικανότητα του. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της μεθόδου είναι η επιλογή και χρήση των κατάλληλων χρωστικών ουσιών και σωστή αντιστοίχιση χρώματος με τα υπάρχοντα μαλλιά καθώς η ποιότητα αυτών καθορίζει τη φυσικότητα του αποτελέσματος. Στα εξειδικευμένα ιατρεία μας χρησιμοποιούμε ειδικές χρωστικές ουσίες, βελόνες μιας χρήσης και εξοπλισμό κατάλληλα για την εφαρμογή της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης (Scalp  Micropigmentation)  προκειμένου να εξασφαλιστούν μακροβιότερα αποτελέσματα.

 

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω πριν την εφαρμογή;

Την ημέρα της εφαρμογής απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η καθαρή επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής. Πρέπει να έχετε ήδη λουστεί καθώς μετά την εφαρμογή θα χρειαστεί να αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών σας για 2-3 ημέρες.

 

Τι να προσέξετε μετά την εφαρμογή;

Την ημέρα της εφαρμογής και μόνο συνίσταται λούσιμο του τριχωτού της κεφαλής με αντισηπτικό σαμπουάν. Είναι απαραίτητο να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Για τις επόμενες 2-3 ημέρες  επίσης θα χρειαστεί να αποφύγετε τη σωματική άσκηση.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι φανερά από την πρώτη συνεδρία και βελτιστοποιούνται κατά την διάρκεια των επόμενων συνεδριών καθώς σταδιακά δημιουργούμε το στυλ εμφάνισης που επιθυμείτε και μπορεί να υποστηρίξει ο τύπος του τριχωτού της κεφαλής σας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα απολύτως ρεαλιστικό αποτέλεσμα, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας φυσικές γραμμές, που θα πλαισιώνουν το πρόσωπό σας, χωρίς να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά σας.

 

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία για να συντηρήσω το αποτέλεσμα;

Για να διατηρήσετε τη φυσική εικόνα που παρουσιάζει το τριχωτό της κεφαλής σας μετά την εφαρμογή της μεθόδου της ΤριχΟμοιοΠύκνωσης (Scalp  MicroPigmentation) θα πρέπει να κρατάτε τα μαλλιά σας κομμένα στο σωστό μήκος. Το μήκος στο οποίο θα κόβονται τα μαλλιά εξαρτάται αποκλειστικά από την έκταση της απώλειας τριχών.

Εξίσου σημαντική είναι και η υγεία της κεφαλής. Θα πρέπει να διατηρείτε το δέρμα της κεφαλής υγιές και ενυδατωμένο, να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων με αλκοόλ και να παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

Πότε μπορώ να λούσω τα μαλλιά μου;

Καλό θα είναι να αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών για 2-3 ημέρες μετά την εφαρμογή. Αυτό που συστήνουμε στα εξειδικευμένα ιατρεία μας, είναι ΜΟΝΟ για την ημέρα της εφαρμογής λούσιμο του τριχωτού της κεφαλής με αντισηπτικό σαμπουάν.

 

Ποια είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων;

Η μακροβιότητα και η μέγιστη απόδοση των αποτελεσμάτων εκτός από την φροντίδα και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθείτε εξαρτώνται και από τον τύπο της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής. Λάβετε υπόψη σας ότι  ο κάθε τύπος δέρματος αφομοιώνει διαφορετικά την ειδική χρωστική ουσία που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής.  Η μέση διάρκεια αποτελέσματος είναι 2-3 χρόνια.  

 

book a transplantation appointment stripe el copy - ΤριχΟμοιοΠύκνωση (Scalp Micropigmentation)